ABONARE NEWSLETTER

Gratuit Testul familiei,
povesti, promotii

NOUTATI

Concurs - "Cum sa avem o lume mai frumoasa?"
Baterii de teste pentru copii cu varsta intre 6 si 15 ani
O noua editie "Educa prin iubire"
Cum dezvoltam gandirea copilului prescolar
Educatia prin metoda Montessori
Imbunatatirea aptitudinilor de gandire

Felicitari cu suflet
fel

RECOMANDARI

Ce este inteligenta emotionala?
Ce stil de invatare (VARK) are copilul tau?
Cum pot sa-l invat pe copil in loc sa-l pedepsesc
De ce nu e bine sa fii un parinte permisiv
Diferenta intre copilul inteligent si-copilul sclipitor
Povestea adevarata a unui copil indigo

imagine copii ingerasi

 

 Cooperare versus competitie – un mediu de studiu eficient

 

          
Un mediu armonios stimuleaza procesul de invatare. Un climat echilibrat care sa ajute elevii sa invete mai eficient implica atentie, caldura sufleteasca si sustinere. Greselile sunt vazute ca oportunitati de invatare, intrebarile sunt incurajate, iar suportul primit de la ceilalti este esential.

Un mediu eficient nu consta doar in asezarea fizica a obiectelor in clasa, ci are si o baza psihologica pentru dezvoltarea gandirii critice a elevilor, a analizei, efectuarea lectiilor si retinerea informatiei. Un mediu eficient duce la imbunatatirea comunicarii, dezvoltarea abilitatilor de relationare si dezvoltarea personala a elevilor atunci cand asteptarile profesorului sunt clar comunicate de catre acesta si intelese de catre elevi.

Studiul in grup consta in formarea unor grupuri mici de elevi pentru a le incuraja independenta, dar si spiritul de echipa si pentru a creste performantele individuale. Exista diferite tipuri de grupuri si formate de invatare, dar elementul comun este acela ca toti sunt egali si au aceeasi responsabilitate in grup pentru a incuraja cooperarea si nu competitia.

Invatarea prin cooperare nu inseamna doar sa se formeze grupuri mici de elevi sau sa fie asezati elevii unul langa altul si lasati sa discute materialul de studiu, ci este o abordare care permite elevilor sa invete si sa fie raspunzatori unul fata de celalalt.

Crearea unui mediu eficient creste probabilitatea ca strategiile de invatare prin colaborare sa fie implementate cu succes. Pentru a crea un mediu eficient de invatare, profesorul trebuie sa-si stabileasca asteptari inalte pe care sa le aplice tuturor elevilor in mod egal. Aceste asteptari trebuie exprimate intr-un mod prietenos, deschis intrebarilor elevilor, plin de intelegere si implica entuziasm din partea profesorului.
Participarea profesorului poate ajuta de asemenea la dezvoltarea abilitatilor sociale ale elevilor, care sunt critice in crearea unei atmosfere confortabile. Implementarea invatarii prin cooperare poate incepe prin asezarea fizica a elevilor. O tabla circulara sau asezarea in cerc sau sub forma literei U a bancilor poate facilita interactiunea elevilor.

Un alt element-cheie este stabilirea rolurilor in grup. De exemplu, un elev poate fi cel care ia notite, altul cel care face prezentarea, altul poate fi conducatorul grupului si asa mai departe. Obiectivul este ca fiecare elev sa inteleaga ca performanta grupului depinde de performanta individuala, adica grupul nu poate reusi fara el, iar el nu poate reusi fara grup.
Copyright © Educa prin iubire

O noua editie!
Educa prin iubire,
cu intelepciune

Educa prin iubire, cu intelepciune

 

Povesti cu morala
pentru copii
- editie cartonata

Povesti cu morala pentru copii

Recomanda unui prieten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Carti educative
   Educa prin iubire, cu intelepciune
   Povesti cu morala pentru copii
  Articole
  Articole educatie
   Articole spiritualitate
  Articole scoala
  Articole sanatate
    Articole timp liber
  Povesti pentru suflet
  Interpretarea desenului
  Testul arborelui
   Testul familiei
   Analiza desen
  Teste IQ/EQ
  Carti personalizate
  Planse de colorat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

                     home     proiectul EII      noutati      concurs    termeni si conditii     contact      ANPC            
Copyright © 2010-2013 Educa prin iubire. Toate drepturile rezervatefundal