40 de moduri prin care copiii isi pot atinge potentialul
Tu ce fel de parinte esti? – Test pentru parinti
10 motive pentru a-i invata pe copii ce inseamna bunatatea
Povesti pentru suflet
Ce cuprinde un proces de invatare complet
Creativitatea in educatie
Cum se formeaza prieteniile intre copii
RECOMANDARI
Ce este inteligenta emotionala?
Ce stil de invatare (VARK) are copilul tau?
Cum pot sa-l invat pe copil in loc sa-l pedepsesc
De ce nu e bine sa fii un parinte permisiv
Diferenta intre copilul inteligent si-copilul sclipitor
Povestea adevarata a unui copil indigo
Creativitatea in educatie
Peste tot in lume guvernele isi reorganizeaza sistemele educationale pentru a face fata noilor provocari ale societatii moderne. Una dintre prioritati este aceea de a promova creativitatea si inovarea. Creativitatea este esentiala pentru economie, pentru individ, pentru societate si nu in ultimul rand pentru educatie.
In zilele noastre, capacitatea de a genera si implementa noi idei este esentiala. Educatia trebuie sa permita copiilor sa se adapteze rapid schimbarilor sociale, iar viata lor sa aiba un sens, dar mai ales un scop. Copiii au o abilitate naturala de a-si folosi imaginatia. Ei joaca jocuri cu prieteni imaginari. S-ar putea spune ca aceste jocuri si evadari intr-o lume a fanteziei nu au nici o legatura cu activitatea creativa serioasa, dar ele sunt in fapt seminte care cresc pe solul creativitatii. A-ti imagina ceva inseamna a crea o imagine sau un sunet sau un sentiment nou in mintea ta, e un proces de gandire care stabileste ceva nou, care iti permite sa explorezi noi posibilitati, sa ai o noua perspectiva asupra situatiilor obisnuite. Cei mai multi copii isi pierd aceasta putere innascuta de a visa odata ce intra in structurile formale ale scolilor, iar cea mai mare parte a acestor copii nu-si mai recastiga aceasta abilitate niciodata.
Gandirea libera si zborurile imaginare dezvolta dexteritatea mentala a copiilor. Creativitatea ar putea fi numita de fapt “imaginatie aplicata” pentru ca activitatile creative produc rezultate efective.
A educa creativ inseamna ca profesorii sa foloseasca metode creative originale pentru a face procesul de invatare mai interesant, mai eficient, mai captivant. Este o componenta a educatiei eficiente, dar nu garanteaza ca potentialul creativ al copiilor va fi atins. Educatia pentru creativitate merge cu un pas mai departe, fiind o forma a educatiei care isi propune sa le dezvolte copiilor propriile procese de gandire si comportamente creative. Ambele abordari trebuie integrate intr-un sistem educativ aplicabil noilor generatii.
Copyright © Educa prin iubire
Mai multe despre acest subiect gasesti in cartea "Educa prin iubire, cu intelepciune".
home proiectul EII termeni si conditii contact ANPC SOL
Copyright © 2010-2022 Inger drag / Educa prin iubire. Toate drepturile rezervate