NOUTATI

40 de moduri prin care copiii isi pot atinge potentialul
Tu ce fel de parinte esti? – Test pentru parinti
10 motive pentru a-i invata pe copii ce inseamna bunatatea
Povesti pentru suflet
Ce cuprinde un proces de invatare complet
Creativitatea in educatie
Cum se formeaza prieteniile intre copii

RECOMANDARI

Ce este inteligenta emotionala?
Ce stil de invatare (VARK) are copilul tau?
Cum pot sa-l invat pe copil in loc sa-l pedepsesc
De ce nu e bine sa fii un parinte permisiv
Diferenta intre copilul inteligent si-copilul sclipitor
Povestea adevarata a unui copil indigo

imagine copii ingerasi

 

 Cooperare versus competitie – un mediu de studiu eficient

 

          
Un mediu armonios stimuleaza procesul de invatare. Un climat echilibrat care sa ajute elevii sa invete mai eficient implica atentie, caldura sufleteasca si sustinere. Greselile sunt vazute ca oportunitati de invatare, intrebarile sunt incurajate, iar suportul primit de la ceilalti este esential.

Un mediu eficient nu consta doar in asezarea fizica a obiectelor in clasa, ci are si o baza psihologica pentru dezvoltarea gandirii critice a elevilor, a analizei, efectuarea lectiilor si retinerea informatiei. Un mediu eficient duce la imbunatatirea comunicarii, dezvoltarea abilitatilor de relationare si dezvoltarea personala a elevilor atunci cand asteptarile profesorului sunt clar comunicate de catre acesta si intelese de catre elevi.

Studiul in grup consta in formarea unor grupuri mici de elevi pentru a le incuraja independenta, dar si spiritul de echipa si pentru a creste performantele individuale. Exista diferite tipuri de grupuri si formate de invatare, dar elementul comun este acela ca toti sunt egali si au aceeasi responsabilitate in grup pentru a incuraja cooperarea si nu competitia.

Invatarea prin cooperare nu inseamna doar sa se formeze grupuri mici de elevi sau sa fie asezati elevii unul langa altul si lasati sa discute materialul de studiu, ci este o abordare care permite elevilor sa invete si sa fie raspunzatori unul fata de celalalt.

Crearea unui mediu eficient creste probabilitatea ca strategiile de invatare prin colaborare sa fie implementate cu succes. Pentru a crea un mediu eficient de invatare, profesorul trebuie sa-si stabileasca asteptari inalte pe care sa le aplice tuturor elevilor in mod egal. Aceste asteptari trebuie exprimate intr-un mod prietenos, deschis intrebarilor elevilor, plin de intelegere si implica entuziasm din partea profesorului.
Participarea profesorului poate ajuta de asemenea la dezvoltarea abilitatilor sociale ale elevilor, care sunt critice in crearea unei atmosfere confortabile. Implementarea invatarii prin cooperare poate incepe prin asezarea fizica a elevilor. O tabla circulara sau asezarea in cerc sau sub forma literei U a bancilor poate facilita interactiunea elevilor.

Un alt element-cheie este stabilirea rolurilor in grup. De exemplu, un elev poate fi cel care ia notite, altul cel care face prezentarea, altul poate fi conducatorul grupului si asa mai departe. Obiectivul este ca fiecare elev sa inteleaga ca performanta grupului depinde de performanta individuala, adica grupul nu poate reusi fara el, iar el nu poate reusi fara grup.
Copyright © Educa prin iubire

 

Educa prin iubire, cu intelepciune

 

 

Povesti cu morala pentru copii

Recomanda unui prieten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  educativCarti Educatie/ Dezvoltare personala
   Educa prin iubire, cu intelepciune
   Povesti cu morala pentru copii
  Povesti pentru suflet - NOU!!!
  educativArticole
  Articole educatie
   Articole spiritualitate
  Articole scoala
  Articole sanatate
  Articole timp liber
  educativIstorioare pentru suflet
  educativInterpretarea desenului
  Testul arborelui
   Testul familiei
   Analiza desen
  educativTeste diverse
  educativCarti personalizate
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    home     proiectul EII       termeni si conditii     contact      ANPC     SOL       
Copyright © 2010-2019 Inger drag / Educa prin iubire. Toate drepturile rezervatefundal