ABONARE NEWSLETTER

Gratuit Testul familiei,
povesti, promotii

NOUTATI

40 de moduri prin care copiii isi pot atinge potentialul
Tu ce fel de parinte esti? – Test pentru parinti
10 motive pentru a-i invata pe copii ce inseamna bunatatea
Povesti pentru suflet
Ce cuprinde un proces de invatare complet
Creativitatea in educatie
Cum se formeaza prieteniile intre copii

Felicitari cu suflet
fel

RECOMANDARI

Ce este inteligenta emotionala?
Ce stil de invatare (VARK) are copilul tau?
Cum pot sa-l invat pe copil in loc sa-l pedepsesc
De ce nu e bine sa fii un parinte permisiv
Diferenta intre copilul inteligent si-copilul sclipitor
Povestea adevarata a unui copil indigo

imagine copii ingerasi

 

 Incurajeaza curiozitatea si apreciaza efortul copilului

 

          
Aflati la inceputul unui drum lung de dezvoltare si implinire a propriului potential, copiii au nevoie de indrumare si sustinere parinteasca, dar si de incurajari si aprecieri. Curiosi din fire, aflati in cautarea si descoperirea vietii insesi, copiii au nevoie ca aceasta curiozitate naturala sa le fie incurajata si stimulata de catre parinti.

Iata cum poti face acest lucru:

• Arata-te interesat de toate intrebarile pe care le pune copilul tau. Incearca sa-i raspunzi si sa discuti aceste intrebari. Ori de cate ori poti, ajuta-l sa gaseasca raspunsul in dictionare sau enciclopedii sau intreband pe cineva care stie.

• Fii curios si deschis si tu, ca parinte, in a invata lucruri noi. Daca ti-ai dorit sa canti la chitara sau la pian, incepe lectiile odata cu copilul tau.

• Mergeti la biblioteca impreuna. Intreaba acolo care sunt cele mai bune carti pentru un copil de varsta lui.

• Planuiti vizite la muzee, gradini botanice si zoologice, parcuri sau locuri istorice. Mergeti unde vi se pare mai interesant si unde nu e necesar sa cheltuiti sume mari de bani. O excursie intr-un loc atragator si interesant ofera atat copiilor, cat si adultilor subiecte diverse de discutie si de povestit apoi altora.

• Citeste-i des si incurajeaza-l sa citeasca la randul lui. Cu cat va citi mai mult, cu atat va fi mai capabil sa faca fata temelor si proiectelor de la scoala.

• Felicita-l pe copil pentru fiecare realizare a lui. Apreciaza efortul pe care l-a depus. Concentreaza-te pe cat de mult si-a dorit sa reuseasca si cat de mult a muncit pentru asta. Lauda-l pentru perseverenta cu care a incercat. Efortul este chiar mai important decat rezultatul final. Aceste incurajari trebuie facute tot timpul, nu doar atunci cand obtine note mari. Mandreste-te cu lucrarile, cu desenele lui, afiseaza-le undeva. Si nu uita sa-i spui cat de frumos a desenat!

• Lucrati la proiecte in jurul casei impreuna. Gradinaritul, gatitul, cusutul, reparatul lucrurilor, pictura, toate ofera oportunitati de invatare. Astfel, un copil isi poate pune in practica ideile si invata noi aptitudini. “Am reusit!” sau “Am reparat-o!” sunt exclamatii incantatoare cand vin de la un copil.

• Limiteaza timpul petrecut la televizor. Studiile arata ca 1-2 ore sunt maximul permis. Gaseste emisiuni sau DVD-uri interesante din care copilul poate invata ceva.

• Discuta cu cel mic evenimente sau subiecte despre care a invatat la scoala. Incurajeaza-l sa-si exprime opiniile. Copiii care participa la discutii libere in timpul unei plimbari sau al cinei, de exemplu, sunt mai descurcareti atunci cand discuta cu profesorii sau cu alti adulti.

• Incurajeaza-l sa confectioneze manual mici daruri sau felicitari originale. Desenele sunt foarte indicate, de asemenea. Orice ruda sau prieten se va bucura sa primeasca un semn de apreciere sau recunostinta lucrat manual.

• Implica-l pe cel mic in deciziile familiale. Lasa-l sa planuiasca felurile de mancare de saptamana asta. Discuta despre excursia pe care o veti face impreuna, despre costul biletelor, despre pregatirile ce trebuie facute. Lasa-l sa-si foloseasca ideile proprii pentru a te ajuta in casa.

• Sa ai asteptari mari de la copil. Toti copiii pot avea succese la scoala si in viata particulara, daca sunt motivati si incurajati. Incurajeaza-l ori de cate ori simti ca are nevoie sau i se pare ca un lucru este prea greu de facut pentru el.
Copyright © Educa prin iubire

Mai multe despre acest subiect gasesti in cartea "Educa prin iubire, cu intelepciune".

O noua editie!
Educa prin iubire,
cu intelepciune

Educa prin iubire, cu intelepciune

 

Povesti cu morala
pentru copii
- editie cartonata

Povesti cu morala pentru copii

Recomanda unui prieten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  educativCarti Educatie/ Dezvoltare personala
   Educa prin iubire, cu intelepciune
   Povesti cu morala pentru copii
  Articole
  Articole educatie
   Articole spiritualitate
  Articole scoala
  Articole sanatate
    Articole timp liber
  Povesti pentru suflet
  Interpretarea desenului
  Testul arborelui
   Testul familiei
   Analiza desen
  Teste IQ/EQ
  Carti personalizate
  Planse de colorat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

                     home     proiectul EII      noutati      concurs    termeni si conditii     contact      ANPC            
Copyright © 2010-2019 Inger drag / Educa prin iubire. Toate drepturile rezervatefundal